Prima Evadare 2011 | 1500-1000-500

După experienţa semievadării din 2010, am revenit şi anul acesta la startul Primei Evadări. Un concurs MTB care nu mai are nevoie de nicio introducere. Să fi fost la start vreo 1000 de nebuni frumoşi din cei 1500 care s-au înscris iniţial. Şi din aceştia, 500 care au terminat cursa. Ploaia asta, bat-o vina…

[Oana a venit la start şi am găsit acest filmuleţ când am ajuns acasă] :)

E greu să povesteşti experienţa acestui concurs. Au fost 55 de km lungi, grei, obositori, ploioşi, noroioşi. Dar al naibii de frumoşi. Senzaţia trecerii liniei de finiş a fost, cel puţin pentru mine, ceva de neuitat.

Nu voi intra în detaliile tehnice ale evadării (cine a fost şi a făcut măcar câţiva kilometri a simţit pe pielea lui adrenalina şi nebunia unui MTB challenge). Punctez următoarele:

Prima Evadare. Un concurs care promovează sportul de masă

S-au înscris 1500 de oameni. Este concursul MTB care adună cele mai multe persoane (nu doar din Bucureşti sau din ţară, ci şi din afară). Participă persoane de la câţiva ani (copilaşi), până la persoane de vârsta a treia. Profesionişti, dar mai ales amatori. Aici nu contează ultimul tip de bicicletă pe care îl ai, ci dorinţa de a pedala, de a fi alături de alţi oameni. În aer liber, făcând mişcare.

Startul a fost dat de Primarul Bucureştiului – Sorin Oprescu. E un pas mare. Mulţi nu-l vor înţelege. Tare m-aş bucura să văd primarul-gazdă la fiecare competiţie. Şi, e drept, bucuria mea se va încununa atunci când un astfel de primar va participa…

Prima evadare. Limite. Între cedare şi continuare

Ploaia şi noroiul transformă traseul concursului în unul impracticabil (pe multe porţiuni). Aici trebuie să ai nervii tari. Să îţi dozezi cât mai bine efortul. Să fii atent la fiecare metru pe care îl calci în roţi. Îţi poţi vedea foarte bine limitele. Poţi hotărî până unde vei merge. Şi dacă ajungi la finiş, mulţumirea e uriaşă. Primul concurent a sosit după numai 2:13:18. Ultimii concurenţi au terminat cursa după 9:23:03 [CLASAMENT].

Prima evadare. Personale

După 4 ore, 40 minute şi 21 secunde am terminat cursa. Şi apoi am petrecut alte 4 ore pentru a curăţa bicicleta, hainele şi propria-mi persoană. Am înghiţit mult nămol, am picat de câteva ori (o dată lăsând bicicleta la 10 metri în spate), am rămas fără şa. Am împins şi am cărat în spate. Am plonjat în cratere pline cu apă până la genunchi. M-a plouat (inclusiv cu bucăţi mici de piatră) şi m-am înămolit. Aveam broaşte în bocanci. M-am ambiţionat mult să nu abandonez (deşi condiţia şi bicicleta mi-o impuneau). Am reuşit. Al 108-lea din 553 în clasamentul general şi al 39-lea în cadrul categoriei mele de vârstă (din 208).

Prima Evadare. Oamenii

Ordinea e aleatorie. :) Felicitări lui Daniel, Doinei şi întreaga companie pentru organizare. E mare lucru ce au făcut ei. Felictări, desigur, tuturor celor care au plecat la ora 10 din faţa Academiei de Poliţie (indiferent dacă au ajuns sau nu la finiş). M-am bucurat, pe lângă altele, să regăsesc la Prima Evadare (printre participanţi, partenerei, prieteni) şi omuleţi precum Alex Burlacu, Gabi Solomon, Oana Badea, Emilian Nedelcu, Vlad Dulea (la anu’ sigur termină :p), Tov. medicinist  – Silviu (mai e şi 2012, nu-i bai),  Marius Dragu, velobella Andreea (sper că Oana a terminat cursa şi e bine) echipa Veloteca, Ioana şi Ovidiu Şimen.

Mulţumiri încă o dată lui Alex şi distinsei lui soţii pentru compania excelentă pe drumul de întoarcere. :)

Să ne vedem, auzim, pedalăm cu bine la următoarea ieşire!

9 Raspunsuri la Prima Evadare 2011 | 1500-1000-500

 1. Andreea says:

  Bravo Bogdan! Sunt mândră de tine! Oana a terminat și ea cursa cu bine, la 3 ore după tine. Am așteptat-o cu emoții…

 2. Cristi says:

  Felicitari Bogdan, timpul tau a fost excelent pentru conditiile din traseu!

 3. zapacita says:

  Bravo! Ce timp bun ai scos, ai fost tare! Mi s-a parut si mai nasol ca anul trecut (desi credeam ca e imposibil).
  Eu am ajuns la 18:30 la finish, dar ultimii 3-5 km (?) i-am facut pe sosea (am iesit din padure la intrarea in snagov)- mi-era frica sa nu pierd autobuzele si groaza de a ma intoarce pe bicla in Bucuresti a fost mai mare decat dezamagire de a ma ineca la mal:))
  Ma doare tot, ma oftic ca n-am trecut finishu dar tot sunt multumita ca nu m-am inecat la Ghica (pe la 1:20) si am continuat. Prima Evadare a ajuns concurs de testat limitele:))
  Poate macar la anu sa fie cu soare

 4. Ah, îmi pare rău…dar să ştii că ceea ce contează cel mai mult e să fii tu mulţumită pentru realizare (că este cu adevărat o realizare pentru voi, ca fete, să pargurgeţi acel traseu).

  Da, a fost mai greu ca anul trecut. Totuşi, parcă nu s-a mai prins aşa tare noroiul.
  Felicitări şi spor!

  • zapacita says:

   Asa e parca noroiul nu se mai strangea asa de mult in saboti. Iti trebuiau doar forta si vointa ca sa-l depasesti pedaland constant- eu am mai avut pierderi :))

 5. Silviu says:

  Splendida cursa…pacat ca am abandonat .Poate la anu’….Felicitari lui Bogdan care e un adevarat luptator prin ceea ce a realizat. Multumim fetelor, Oana si Anca, care au indurat cu greu suferinta data de discutiile nocturne despre biciclete si tot ceea ce tine de ele si pentru ca ne-au sustinut intotdeauna , chiar si atunci cand am aparut la usa ca dupa o baie buna la Techirghiol.Ce mai,o experienta noua,interesanta din toate punctele de vedere care cere sa fie repetata poate de cat mai multa lume.Inca o data felicitari lui Bogdaaaaaaaaaaaaan Antoooooheeeeeeee si la rezultate la fel de bune pe viitor.

 6. [...] km pe offroad. Eu am mai participat la ultimele 2 editii, dar pentru Alina a fost prima experienta. Si o felicit din toata inima. Am facut o echipa [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Protected by WP Anti Spam